Szerzői jogvédelem

Kereső betöltése
A TÉKA honlap üzemeltetője a Földmérési és Távérzékelési Intézet (a továbbiakban Üzemeltető).

A honlap tartalmának összeválogatása, elrendezése, szerkesztése, valamint maga a tartalom (a továbbiakban Tartalom) egyéni jellege következtében szerzői jogvédelem alá esik. A szerzői jog az Üzemeltetőt illeti meg, ezért az Üzemeltető jogosult minden egyes felhasználás mások számára történő engedélyezésre.

Az Üzemeltető előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a Tartalom egészét vagy részeit bármilyen formában sokszorosítani, másolni, újraközölni, terjeszteni vagy tárolni. Úgyszintén tilos a Tartalomból eredő vagy azon alapuló bármilyen anyag vagy mű készítése, átdolgozása.

Az Üzemeltető azonban hozzájárul ahhoz, hogy a Felhasználók saját, személyes használatra a web oldalak kivonatait saját számítógépen tárolják, vagy kinyomtassák. Bármiféle üzleti jellegű felhasználáshoz azonban az Üzemeltető előzetes, írásbeli hozzájárulása szükséges. A Felhasználónak tiszteletben kell tartania a Tartalomhoz kapcsolódó összes szerzői és más jogot.

Az Üzemeltető a Tartalom egészét vagy részeit bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatja, korszerűsítheti, vagy visszavonhatja.

A szerzői jog megsértésének polgári jogi (a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 94. §) és büntetőjogi (Btk. 329/A. §) következményei lehetnek.

Az Üzemeltető a Tartalom pontosságára, megbízhatóságára, teljességére - tekintve, hogy azon az Üzemeltetőtől független változtatás is történhet - felelősséget vállalni nem tud, azonban minden tőle elvárhatót megtesz a Tartalom épsége érdekében. A Felhasználók a honlapot kizárólag saját felelősségükre használják és az Üzemeltető nem felel olyan kárért, amely a helytelen, hibás vagy hiányos tartalom következménye.